ОСТАННІ НОВИНИ

Перемишлянській міськраді незаконно передали землю лісового заказника «Білий берег»

Ольга Денисяка

|

Львівська прокуратура звернулась до суду через незаконну передачу земель лісового заказника «Білий берег» у комунальну власність Перемишлянської міської ради. Про це повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Мова йде про лісовий заказник місцевого значення «Білий берег» площею 1 га. Він розташований на території Перемишлянського лісництва та створений з метою збереження й відтворення цінних деревних насаджень і природного біорізноманіття області. Окрім цього, заказник входить до складу природно-заповідного фонду України, охороняється як національне надбання та щодо якого встановлюється особливий режим охорони, відтворення і використання.

Разом з тим, прокурори встановили, що у 2020 році, згідно Наказу Головного управління Держгеокадастру у Львівській області землі лісового заказника незаконно передані в комунальну власність Перемишлянської міської ради як землі сільськогосподарського призначення. Таким чином, земля заказника «Білий берег» могла бути передана у власність чи користування юридичним чи фізичним особам, що завдало б непоправної шкоди довкіллю.

Прокуратура звернулась до суду з позовом про повернення у власність Львівської обласної ради земельної ділянки природо-заповідного фонду.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *