ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський підписав закон про єдину роумінгову зону з ЄС

Олег Дерев'янко

|

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про єдину роумінгову зону з Європейським Союзом. Про це йдеться на сайті парламенту.

«Президент України підписав Закон України “Про внесення змін до деяких законів України щодо імплементації норм законодавства Європейського Союзу з питань роумінгу” (законопроєкт №10265). Цей закон Верховна Рада України прийняла в другому читанні та в цілому 22 травня», – йдеться у повідомленні.

Цей закон спрямований на виконання однієї з умов євроінтеграції України у сфері електронних комунікацій. Він забезпечує приєднання України до спільної роумінгової зони з Європейським Союзом та надає українцям можливість користуватись послугами роумінгу у країнах ЄС на умовах «Роумінг як вдома» (RLAH). Зокрема, це означає, що вартість дзвінків, SMS та передача даних в межах ЄС буде без додаткової плати.

Закон також сприятиме інвестиційному клімату в Україні у сфері електронних комунікацій, дозволяючи вітчизняним компаніям працювати за єдиними правилами з європейськими партнерами та забезпечуючи ефективне співробітництво з Органом європейських регуляторів електронних комунікацій (BEREC).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *