ОСТАННІ НОВИНИ

Справа ДБР проти 125-ї бригади та генерала Галушкіна: що сталось на Харківщині?

Андрій Котенський

|

Журналіст, головний редактор видання Цензор.net Юрій Бутусов розповів про події на Харківщині, що саме призвело до російського просування та відкриття кримінального провадження проти 125 бригади із Львівщини.

Держбюро розслідувань повідомило, що відкрито кримінальне провадження. По цій кримінальній справі фігурують командувач, вже колишній командувач, оперативно-тактичного угруповання “Харків”, а це був генерал Галушкін. Далі командування 125-ї львівської бригади територіальної оборони, командування 415-го окремого стрілецького батальйону, 23-ї механізованої бригади і 172-й батальйон 120-ї вінницької бригади тероборони. Там вказана значна кількість посадових осіб, повідомлені фактично весь командний склад. З вищого командного складу один посадовець – це командувач ОТУ безпосередньо.

«У Харкові і на кордонах Харківщини зібрав певну інформацію про ті події, і вважаю за необхідне сьогодні провести розбір цієї ситуації, таке, як кажуть за американським стандартом, автоекшн-рев’ю. Цього не робить у нас ставка Верховного Головнокомандуюча, а якщо ми не почнемо хоча б на третьому році війни робити висновки з тих проблем, які у нас існують в організації оборони, то ми не зможемо змінюватись. А на війні, як відомо, перемагає не той, у кого найбільше сил, і не той, хто більший за розмірами. Перемагає той, хто швидше, той, хто випереджає ворога в конкретній точці, в конкретний час. Тому для того, щоб припинити біг по граблях, нам треба зрозуміти, що відбулося. І нам дуже важливо, щоб у нас ці розслідування, які проводить зараз ДБР і СБУ, воно не було просто, як у нас, як правило, відбувається. Це розслідування, яке має встановити, хто винний і хто невинний. Невинні — це ті, хто віддає накази, організовує такі ситуації. А винними, відповідальними завжди залишаються якісь виконавці на рівні солдата або командира ВОПа. Тому не хотілося б, щоб це була чергова показуха, бюрократична звітність, ні про що. А потрібно все ж таки зробити висновки, що сталося. Об’єктивно. Тому спочатку я скажу відомі мені факти, що відбулося, потім дам їм оцінку. Ну і зробимо висновки, що треба робити на майбутнє, бо у нас така сама ситуація зараз може повторитись і в Сумській області, може і в Чернігівській області повторитись. І продовжується така сама ситуація в Харківській області, ще не весь кордон охоплений боями. Ну і в принципі причини однакові, у нас і на інших ділянках фронту такі самі проблеми», – повідомив Юрій Бутусов.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *