ОСТАННІ НОВИНИ

У німецькій землі Гессен збираються зробити українську другою іноземною мовою в школах

Андрій Котенський

|

Гессен хоче стати першою федеральною землею Німеччини, яка запровадить українську мову як другу іноземну в школах, міністерство культури у столиці землі Вісбадені вже оголосило про конкурс для майбутніх фахівців та вчителів. Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на Welt.

Міністр культури землі Армін Шварц назвав це рішення «чітким знаком солідарності» з Україною, а міністр з міжнародних справ Манфред Пенц – внеском у збереження української ідентичності та культури.

«Адже ми не хочемо залишати без свого коріння українських біженців та відрізати їх від батьківщини, а навпаки, будуємо міст для їхнього повернення в Україну», – підкреслив Пенц.

Посол України в Німеччині Олексій Макеєв назвав нову освітню програму «визнанням української мови як важливої європейської мови».

Хоча в школах інших федеральних земель також існують окремі мовні програми для вивчення української мови, вона не пропонується як звичайна друга іноземна мова.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова  підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *