ОСТАННІ НОВИНИ

Україна почала перемовини зі США та ЄС про відновлення авіаперельотів

Маркіян Рой

|

Україна розпочала переговори із регуляторами США та Європи щодо відкриття аеропортів для пасажирських авіаперевезень. Про це міністр з розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков розповів 11 березня в інтерв’ю РБК-Україна.

«Неможливо здійснювати міжнародні авіаперельоти без погодження двох регуляторів – європейського та американського – так це працює. Українська сторона вже передає регуляторам своє бачення, як буде ринок працювати в умовах воєнного стану, свою оцінку ризиків, підходи, алгоритми», – зазначив міністр.

Наразі про терміни відкриття не йдеться, але Україна передаватиме своє бачення регуляторам і вступатиме з ними в офіційні перемовини.

«Прикладів, де працюють аеропорти, куди в будь-який момент можуть прилітати дрони або ракети, у світі не так багато. Ізраїль – це найуспішніший приклад. Ми багато часу проводили й проводимо консультації з адміністрацією цивільної авіації Ізраїлю», – додав Кубраков.

Також Кубраков зазначив, що є різні сценарії щодо того, які саме та яка кількість аеропортів буде відкрита.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *