ОСТАННІ НОВИНИ

В окупованому Мелітополі зґвалтували російську журналістку

Андрій Котенський

|

У тимчасово окупованому рашистами Мелітополі «кадирівці» зґвалтували журналістку-телеведучу телеканалу НТВ Ольгу Зєнкову. Її оператор, який перебував поруч, отримав тілесні ушкодження. Потерпілі пропагандисти написали заяву до окупаційних органів та окупаційної влади Мелітополя, але у розслідуванні фактів воєнних злочинів сексуального характеру їм було відмовлено. Про це йдеться у заяві телеканалу НТВ, копію якої оприлюднили журналісти УНІАНу.

Тему зґвалтування російської журналістки заборонили висвітлювати в новинах російських ЗМІ, але канал звернувся із відповідною заявою до слідчого комітету Росії.

«Ольга Зєнкова та оператор Артем Епіфанов перебували у Мелітополі за редакційним завданням. 17 січня вони вечеряли в ресторані «Воронцовський», коли на них напали окупанти, які представилися «бійцями батальйону Ахмат». Внаслідок інциденту оператор Артем Епіфанов отримав травми середньої тяжкості, а пропагандистку зґвалтували… «Органи правопорядку», підконтрольні окупантам, відмовилися розслідувати цю справу, а гауляйтер Балицький проігнорував звернення», – йдеться у заяві.

На сайті НТВ зазначається, що Ольга Зєнкова дійсно у них працює. Вона народилася в Єкатеринбурзі 21 липня 1983 року. Зєнкова отримала професію «телеведуча» в місцевому театральному виші. Вона числиться у штаті НТВ із 2013 року.

Також відомо, що зґвалтована журналістка перебуває під санкціями РНБО за антиукраїнську пропаганду. Її внесено у базу сайту «Миротворець».

Епіфанов теж працює на НТВ, причому вже багато років. Він знімав пропагандистські ролики на окупованій частині Луганської та Донецької областей, за що також потрапив до бази «Миротворця».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *