ОСТАННІ НОВИНИ

У Херсоні СБУ затримала зрадника який мав запровадити в місті «рублеву зону»

Анастасія Диняк

|

У звільненому Херсоні Служба безпеки України затримала чергового «високопоставленого» помічника окупантів, який мав увести в обіг на захопленій частині області російський рубль. Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Так, правоохоронці викрили керівника колишньої підконтрольної Росії філії «Міжнародного розрахункового банку», відділення якого відкривали на тимчасово окупованих територіях півдня України.

За даними СБУ, через цю установу гауляйтер Сальдо намагався відкрити на Херсонщині понад 200 банківських «представництв» РФ та примусово запровадити на захопленій території «рублеву зону». Частина доходів мала йти на війну проти України.

Прикладом для ворога стало створення розгалуженої мережі російського «розрахункового банку» на території тимчасово окупованих Донецької та Луганської областей.

У Херсоні впровадити цю систему мав колишній працівник місцевого банку. На початку повномасштабного вторгнення він добровільно погодився очолити одне з відділень російської фінустанови та почав працювати в будівлі тимчасово захопленого українського державного банку.

Зокрема, колаборант змушував місцевих підприємців переходити на комерційні розрахунки у російських рублях і відраховувати частину прибутків окупаційній адміністрації.

Фігуранту повідомили про підозру за ч. 1 ст. 111-2 (Пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 12 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на термін до 15 років та з конфіскацією майна. Суд арештував підозрюваного без права на заставу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *