ОСТАННІ НОВИНИ

Ми можемо бути без світла і гарячої води, але не без волі, – Зеленський у День Гідності та Свободи

Наталя Дуляба

|

Президент України Володимир Зеленський заявив, що українці можуть залишитись без світла, гарячої води чи грошей, але не без волі. Про це він сказав у своєму зверненні з нагоди Дня Гідності та Свободи.

«Усі побачили, який у нас народ! Готовий віддати останнє. Готовий стояти до останнього. Не втратив гідності. Мужності. Віри в себе. І об’єднався, щоб не втратити волю. Не втратити незалежність, не втратити Україну. Можемо залишитися без грошей. Без бензину. Без гарячої води. Без світла. Але не без волі. І це залишається незмінним», – наголосив глава держави.

Володимир Зеленський підкреслив, що українці завжди знали, чого хочуть, а цьогоріч весь світ побачив, що вони можуть. Так, всі побачили, що українські захисники й захисниці можуть дати відсіч одній із найбільших армій світу й стати однією з найкращих армій світу.

«Всі побачили, на що здатні наші цивільні. Як можна ставати живою стіною на шляху військових колон окупанта, голіруч спиняти й розвертати ворожі танки й БТРи. Попри постріли та шумові гранати виходити на мітинги в окупації. Берегти український прапор і дочекатися ЗСУ. Затопити своє село, щоб не дати оркам проходу на Київ. Збити російський безпілотник банкою консервації. Дати окупантам насіння, щоб на місці, де вони згинуть, соняшники проросли», – відзначив президент України.

За його словами, українські лікарі, пожежники, рятувальники, залізничники, енергетики, фермери показали, як можна можна бути на чергуванні кілька тижнів поспіль, витягати з поля бою десятки поранених, під бомбами й кулями оперувати, провести посівну і зібрати урожай.

Також Володимир Зеленський згадав українських волонтерів, які ладні за лічені години знайти необхідне для ЗСУ і привезти, а потім робити це знову і знову. Звичайні українці зі свого боку теж готові робити все, аби наші військові на фронті були ситі.

«Ми готові віддати останнє, щоб український воїн виглядав гідно. Воював гідно. Перемагав гідно. І всі побачили, який у нас бізнес. Не олігархи, а сучасний, креативний, людяний і відповідальний бізнес. Як можна свій офіс, готель чи спортзал перетворити на прихисток для переселенців. Як бренди модного взуття шиють армійські черевики. Дизайнери жіночих суконь – бронежилети. Виробник садових меблів виготовляє їжаки. Зіркова модель готує їжу для бійців і біженців. Телеведуча робить «Бандера-смузі». Доктор наук сортує «гуманітарку» в Польщі. А оперний співак евакуює на своєму авто сотні людей», – зауважив Зеленський і також відзначив наших дітей, які не залишаються осторонь і, зокрема, збирають гроші на армію.

Наприкінці президент висловив переконання, що українці знову зберуться на майдані Незалежності, де завжди захищали гідність і свободу, та відзначать День перемоги України над російськими окупантами.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *