ОСТАННІ НОВИНИ

В економіку області залучено 350 млн доларів іноземних інвестицій

|

Станом на перше вересня в економіку області залучено 350 мільйонів доалрів США прямих іноземних інвестицій, повідомив сьогодні під час прес-конференції голова Львівської обласної адміністрації Олександра Сендега. “Станом на перше січня ми мали цифру 304 мільйони, а зараз уже 350” – сказав він. За словами Олександра Сендеги, цього року, як і минулого, зацікавлення економікою області є дуже велике. Найбільше цього року вкладають у Львівщину німці – 15% від усієї суми інвестицій та поляки – 12%.

Як повідомив голова Львівської обласної адміністрації, за темпами розвитку інвестиційних процесів загалом область є серед лідерів в Україні. Минулого року наш регіон випереджав середньоукраїнські показники на 5%, а цього року – на 16%. Загалом же інвестиції в основний капітал склали в нашій області за шість місяців цього року 1,2 млрд. гривень, що є шостим показником у державі.

Водночас Олександр Сендега відзначив, що в стркутурі інвестицій зростає частка банківського капіталу. Цього року сума інвестицій у вигляді банківського капіталу склала 173 млн. гривень, що складає 8% від загальної суми. Найбільше вкладають інвестори в розвиток інфрастурктури, транспорту та зв`язку – 38% та у промисловість – 29%.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *