У Львівській обласній інфекційній клінічній лікарні на стаціонарному лікуванні перебуває четверо вихованців одного з ДНЗ Львова з ознаками гострої кишкової інфекції. Про це на своїй сторінці у Facebook написала головний епідеміолог Львівщини Наталія Тімко.
Амбулаторно в закладах охорони здоров’я зареєстровано звернення ще 4-х вихованців ДНЗ.
«Тривають лікувально-діагностичні заходи. Стан усіх хворих з позитивною динамікою», – поінформувала вона.
При цьому Наталія Тімко нагадала про основні заходи профілактики кишкових інфекцій:
-використовувати для пиття лише перекип’ячену воду або бутильовану (воду гарантованої якості);
-дотримуватись правил особистої гігієни;
-не використовувати для пиття, приготування їжі та миття посуду воду з незнайомих джерел водопостачання;
-при неорганізованому відпочинку для пиття та приготування їжі мати з собою запас питної води; для миття посуду і рук використовувати тільки перекип’ячену воду або воду гарантованої якості; перед споживанням овочів, фруктів та ягід їх необхідно добре промити питною водою; для споживання дітьми – обдати окропом;
-перед приготуванням та вживанням їжі обов’язково мити руки з милом;
-обов’язково мити руки після відвідування туалету;
-готова їжа може зберігатися без холодильника не довше 2-х годин;
-при виготовленні багатокомпонентних салатів з майонезом їх слід споживати лише в день виготовлення;
-сирі продукти і сировина не повинні зустрічатися з готовими виробами на одному кухонному інвентарі;
-слід пам’ятати, що організм – не смітник! Не вживайте їжу сумнівної якості;
Водночас наголошується, у випадку виявлення перших ознак захворювання терміново звернутись до лікаря.
Соломія Головіна