ОСТАННІ НОВИНИ

Завтра у Львові відкриють перший пункт «Вікно життя»

Львівський портал

|

Завтра о 12-ій годині у Львівському державному перинатальному центрі по вулиці Вашингтона, 6 відбудеться відкриття першого в Україні «Вікна життя» – спеціального пункту, де матері можуть анонімно залишити новонароджену дитину.  Про це повідомляє прес-служба народного депутата України Петра Писарчука.

За даними прес-служби, Ця подія стане початком реалізації масштабного соціального проекту «Вікно життя», покликаного звернути увагу суспільства на проблему жорстокого ставлення до небажаних новонароджених дітей. Проект реалізовано з ініціативи народного депутата України Петра Писарчука спільно з Головним управлінням охорони здоров`я Львівської ОДА.

У рамках проекту буде організовано психологічну службу підтримки «Вікно життя» – телефон довіри. У навчальних закладах заплановано проведення інформаційних заходів, адже за статистикою, саме студентки найчастіше намагаються позбутись своєї дитини. Заходи передбачатимуть організацію тематичних фотовиставок, демонстрацію фільмів, зустрічі із відомими людьми.

Успіх проекту залежить від активної позиції мас-медіа. Матері, які хочуть відмовитись від дитини, повинні знати, що це можна зробити анонімно і безпечно для життя новонародженого.

«Цей проект є надзвичайно актуальним не лише для Львова, а усієї України, – зазначив народний депутат України Петро Писарчук. – Ті жахливі випадки, коли матері викидають своїх новонароджених дітей просто на смітник, не можуть залишати байдужим жодного з нас. Власне тому й виникла ідея такого проекту – унікального для нашої країни, але не для Європи. Нам став у пригоді польський досвід, де вперше з`явилось «Вікно життя».  Такі пункти зараз відкрито у найбільших містах Польщі і вони врятували життя десяткам новонароджених дітей. Ми ж плануємо не просто обладнати такі пункти, а й реалізувати цілий комплекс заходів, покликаних звести до мінімуму кількість цих страшних випадків».

Петро Писарчук зазначив, що організатори проекту звертатимуться до місцевої влади інших регіонів, аби такі «Вікна життя» було відкрито у кожному великому місті України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *