ОСТАННІ НОВИНИ

Соціологам уже відомо, хто стане наступним президентом

Львівський портал

|

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович має найбільший президентський рейтинг серед потенційних учасників майбутніх виборів глави держави, а у випадку проходження в другий тур, найімовірніше його обрання президентом.

Про це свідчать результати опитування, проведеного компанією Research&Branding Group, презентовані на прес-конференції у вівторок у Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Згідно з даними опитування, у випадку проведення виборів найближчої неділі за Януковича проголосували б 27,9%, за Юлію Тимошенко – 15,6%, Арсенія Яценюка – 13,4%.

Далі в президентському рейтингу йде голова Верховної Ради Володимир Литвин з 5,5%, лідер комуністів Петро Симоненко з 3,8%.

Якби в другий тур президентських виборів вийшли діючий прем`єр-міністр Тимошенко і лідер опозиції Янукович, вони б набрали відповідно 29,3% і 38,4% голосів виборців.

У випадку, якби в другому турі зустрілися Янукович і Яценюк голоси б розподілилися в співвідношенні 35,5% і 33,7% відповідно.

У випадку виходу в другий тур Яценюка і Тимошенко за Яценюка проголосувало б 32,6%, а за Тимошенко 21,8%.

У рейтингу політичних сил, відповідно до опитувань, також лідирує Партія регіонів, слідом йдуть БЮТ і політична сила Яценюка.

Так, у випадку якби вибори в парламент відбулися найближчої неділі, Партія регіонів набрала б 26,9%, БЮТ – 14,9%, політична сила Яценюка – 9,6%, Блок Литвина – 5,6%, КПУ – 4,3%, всеукраїнське об`єднання "Свобода" – 2,6%.

Опитування проводилося з 1 по 9 квітня, у ході якого було опитано 2078 людей. Очікувана середня похибка вибірки складає 2,2%.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *