ОСТАННІ НОВИНИ

Стало відомо, коли у Львові може з’явитися 4G

Юлія Шпак

|

У великих містах України послугами 4G можна буде скористатися вже навесні 2018 року. Перш за все,планують запустити 4G  у Києві, Харкові, Львові, Одесі, Дніпрі. Про це пише видання AIN.

 

«Оператори поки лише провели аукціон, фактично ж всі бюрократичні процедури можуть зайняти до місяця: оплата за рахунками, передача ліцензій тощо Тільки після цього почнеться розгортання 4G», – йдеться у повідомленні.

Директор з корпоративного управління і контролю «Vodafone Україна» Олег Проживальський зазначив, що скористатися новою послугою жителі Києва зможуть вже в кінці березня – початку квітні (але точково, оскільки буде використаний діапазон 2,6 ГГц, розіграний сьогодні).

Масове повноцінне розгортання мереж оператор планує з липня, після отримання другої ліцензії на діапазон 1,8 ГГц, який і призначений для широкого покриття. Оператору потрібно дообновіть мережеве обладнання, але базові станції, встановлені ще для мереж 3G, в основному – 4G ready.

Президент «Київстар» Петро Чернишов відзначив, що оператор постарається запустити 4G в великих містах вже в березні.

«Ми сподіваємося, що знадобиться ще максимум два місяці, щоб у користувачів з’явилася ця послуга. Зараз пройшов тільки перший аукціон, але навіть він дозволяє запустити 4G в великих містах, зокрема в Києві. Устаткування у нас вже готове … Паперова робота займе за нашими оцінками близько двох місяців, відповідно, десь у другій половині березня у людей в великих містах почне з’являтися значок 4G на телефонах (якщо говорити про наших мережах) », – заявив він.

Послуга буде запускатися в великих містах, таких як Київ, Харків, Львів, Одеса, Дніпро.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *