ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий розповів про своє спілкування з російським олігархом

Єва Корнійчук

|

Міський голова Львова підтвердив, що зустрічається із російським олігархом Михайлом Фрідманом та бачиться із українськими олігархами. Про це він повідомив в інтерв’ю виданню Ліга.нет.

За словами мера Львова, Фрідман часто буває у Львові.

«Він щороку приїжджає до Львова разом з мамою, татом, дітьми. Наскільки я знаю, більшу частину свого життя він зараз живе в Лондоні, і у нього чимало проблем з російським істеблішментом, тому що його позиція не подобається керівникам сьогоднішньої Росії. Я спілкуюся з дуже великою кількістю людей, але будь-які контакти маю виключно в інтересах громади Львова і інтересах українців, представляти яких маю честь, будучи керівником парламентської партії», – зазначив він.

«У нас війна з Росією, це правда. Але коли люди приїжджають до Львова, гуляють по місту, п’ють каву, у них що, написано на лобі – хто підтримує, а хто не підтримує? Коли ви сидите в залі і слухаєте музику, і туди прийшов олігарх – вам треба встати і вийти? Як це має відбуватися? Поясніть мені, будь ласка?», – сказав він.

Водночас А. Садовий заявив, що бачиться із українськими олігархами під час офіційних зустрічей, а також телефоном.

«Чи ви з кимось завтра поговорите по телефону, це одна справа. Якщо ж ви вступите в переговори, в результаті яких будете продавати держава, це вже велика біда. Спілкуватися з людьми можна, але питання – яка мета? Що буде на виході?

У нас немає ніяких офіційних контактів з Коломойським, Ахметомим, Льовочкіним або іншими. Бачуся я з тими чи іншими людьми? Так, іноді я деяких з них бачу. На різних прийомах, які відбуваються за участю президента, прем’єра. Якщо вони там є – що мені робити? Бігти, ховатися за колону, чи як? Якщо я заходжу в депутатський зал і бачу людину, нехай він олігарх, я повинен вийти з залу – не буду сидіти поруч? В чому проблема? Ось якщо я буду вести з ним переговори, щось продавати, тоді це кримінал», – розповів Садовий.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *