ОСТАННІ НОВИНИ

УКУ розпочав будівництво університетської каплиці

|

У Львові незабаром постане перша університетська каплиця. Як повідомляє відділ інформації та зовнішніх зв’язків Українського католицького університету, будівництво каплиці розпочато на місці майбутнього університетського містечка по вулиці Стрийській. Це буде невеличка дерев`яна церква за проектом львівського архітектора Романа Сулика, яку планують звести до кінця 2008 року.

Храм стане першою львівською “студентською” парафією, адже Львів, який вважається одним із найбільших студентських міст України, ще не має центру університетського капеланства. Також до нього належатимуть вірні, що проживають у цьому районі, адже в околиці немає церков.

Як зазначив ректор УКУ Борис Ґудзяк, університет надіється на залучення українських доброчинців до спорудження цієї каплиці, на побудову якої потрібно 850 тис. гривень. “Досі усі будівельні проекти УКУ здійснював на кошти закордонних жертводавців. Сьогодні ми хочемо довести західним «донорам», що й Україна хоче і може підтримувати УКУ, і що цю скромну дерев`яну церковцю ми можемо збудувати без іноземних коштів”, – наголосив о. Борис.

У перспективі УКУ планує збудувати багатофункціональний комплекс, із приміщеннями для навчання і проживання студентів, душпастирським центром, бібліотекою та комп`ютерними лабораторіями, конференц-залами та музеєм.

Найближчими роками, крім церкви, планують збудувати гуртожитки для студентів та душпастирський комплекс, який служитиме для різноманітних пасторальних та соціальних проектів не лише УГКЦ, а й регіону загалом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *