ОСТАННІ НОВИНИ

Міносвіти планує запровадити ЗНО в середній школі

|

Міністерство освіти і науки України планує запроваджувати зовнішнє незалежне оцінювання в початковій і середній школі. Про це в своїй статті для DT.UA пише Оксана Онищенко із посиланням на екс-заступника міністра освіти, віце-президента Київської школи економіки Інну Совсун.

Відповідно до закону «Про освіту», передбачається перехід на 12-річну школу.  При цьому останні 3 роки навчання в старшій школі будуть профільними. До старшої школи потраплятимуть за результатами незалежного іспиту. А для вступу в престижні школи проходитиме конкурс.

«Таким чином, іспит після 9-го класу матиме характер іспиту високих ставок (high-stakes exam). У такому випадку цей іспит має проводитись на основі тих самих процедур, що і ЗНО для вступу до ВНЗ задля гарантування незалежності та об’єктивності проведення і визначення результатів»,– пояснила Совсун.

В той же час, у початковій школі за допомогою процедури ЗНО планується проводити моніторинг якості освіти. Як зазначив директор УЦОЯО Вадим Карандій, для того, щоб моніторинг був максимально ефективним, дане дослідження буде проводитись не на всій сукупності учнів, а тільки на вибірці.

Фото: Студвей

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *