ОСТАННІ НОВИНИ

Департамент «Євро-2012» надав Кабміну нові пропозиції щодо вокзалу та доріг

|

Департамент «Євро-2012» Львівської міської ради надав Кабміну пропозиції щодо змін до Генерального плану інфраструктури для забезпечення проведення в Україні фінальної частини Чемпіонату Європи 2012. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Ці пропозиції були представлені на урядовій нараді, що відбулася вчора, із тим, щоб 1 серпня узгоджений Генеральний план був наданий УЄФА для ознайомлення.

Зокрема, департамент «Євро-2012» запропонував комплексний погляд на реконструкцію залізничного вокзалу у зв’язку із підписанням із голландськими компаніями меморандуму щодо розробки концепції прокладання вузької колії європейського зразка від україно-польського кордону до Львова. Так було запропоновано замінити заплановане будівництво приміщення приміського залізничного вокзалу Львова, на суму 80 млн грн на будівництво багатофункціонального вокзального комплексу станції Львів на суму 400 млн грн інвестиційних коштів. Розроблення цієї концепції дасть Львову бачення можливих перспектив будівництва вокзального комплексу, а також додаткові аргументи для спілкування із урядовими структурами.

Окрім того, у Генплан було внесено створення у Львові Міжнародного телерадіоцентру для надання послуг теле- та радіожурналістам у форматі HD. На цей захід передбачено виділення 65,13 млн грн із Державного бюджету.

Натомість, бюджету Львова, згідно із внесеними доповненнями, доведеться виділити на 60 тис. грн більше для розгортання програмно-технічних комплексів державної чергово-диспетчерської служби допомоги населенню за єдиним телефонним номером 112.

Загалом найбільше обговорювалося під час наради внесення до Генерального плану проектів дорожньо-транспортної інфраструктури Львова.

«Ми вже вкотре намагалися пояснити урядовцям, що коштів у міській казні для реалізації цих проектів є однозначно замало. І враховуючи те, що в будівництві міських доріг не зацікавлений жодний інвестор, допомоги Львів може чекати лише від держави. Тому ми вийшли із ініціативою співфінансувати розвиток інфраструктури міста», — розповів директор департаменту Євро-2012 Олег Засадний.

За його словами, наступного тижня департамент «Євро-2012» працюватиме із Кабміном по узгодженню сум та термінів спільної реалізації дорожньо-транспортних інфраструктурних проектів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *