ОСТАННІ НОВИНИ

Росіянам можуть заборонити виїжджати за кордон

|

Російська Держдума прийняла в першому читанні пакет законопроектів, який пропонує заборонити виїзд з країни громадянам, які отримали попередження про неприпустимість дій терористичної спрямованості. Про це повідомляє УНІАН.

RUSSIA

Сьогодні Нижня палата Держдуми РФ схвалила в першому читанні пакет законопроектів, що посилюють відповідальність за терористичну та екстремістську діяльність.

Зазначається, що автори законопроекту, зокрема, пропонують забороняти виїзд з Росії для громадян, які отримали офіційне попередження про неприпустимість дій терористичної спрямованості і позбавляти засуджених за тероризм і екстремізм російського громадянства.

Також пропонується додати до Кримінального кодексу РФ нові статті «Міжнародний тероризм» з покаранням аж до довічного позбавлення волі і “Сприяння екстремістській діяльності”.

Крім того, інша частина антитерористичного пакету зобов’язує операторів зв’язку зберігати в РФ протягом трьох років записи розмов, текстові повідомлення та зображення і надавати їх за запитом спецслужб. Уряд у відгуку на законопроект рекомендував доопрацювати цей пункт. До решти документа у кабінету міністрів РФ зауважень немає.

Законопроект пропонує ввести покарання для тих, хто не повідомив владі про підготовку або вчиненні ряду злочинів, у тому числі терактів, збройних заколотів, захоплення заручників, у вигляді примусових робіт чи позбавлення волі на строк до трьох років.

Фото: ua.korrespondent.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *