ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні буде створено Інститут книги

|

Верховна Рада ухвалила створення Інституту книги. Про це повідомляє Громадське.TV.

library

За законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення системи державного управління у сфері книговидавничої діяльності» проголосували 232 народних депутата.

Документ передбачає створення Українського інституту книги, який буде займатися формуванням політики держави у сфері культури й мистецтв. Його метою стане підтримка видавничої діяльності, популяризація читання, стимулювання перекладацької діяльності та популяризація української літератури у світі, йдеться у відповідному законопроекті.

Директором Інституту книги мають призначати переможця конкурсного відбору, терміном на п’ять років.

Однак, українські видавці до подібної новації ставляться скептично. Наприклад, Оксана Форостина, видавець, редактор часопису «Критика» зазначила, що до проекту є кілька серйозних застережень.

«Відповідно до законопроекту «Український інститут книги» відноситься до сфери управління центрального органу виконавчої влади що реалізує державну політику у сферах культури та мистецтв. Якщо я правильно розумію, йдеться про Міністерство культури. Те, що це міністерство досі очолює пан Кириленко, не дає мені підстав сподіватися, що в Україні діють запобіжники від неадекватної кадрової політики в цій сфері. Відповідно до місії Інституту, він міг би перебувати в управлінні Міністерства закордонних справ України, думаю, це було би логічно, ефективно», – наголосила вона.

Фото: соціальні мережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *