ОСТАННІ НОВИНИ

Питанням бродяжності та злочинності серед неповнолітніх займаються недостатньо – Богдан Шкарада

|

Роботу виконавчих та правових органів щодо запобігання бродяжності та злочинності серед неповнолітніх визнано недостатньою, а у деякій мірі навіть незадовільною – таке рішення прийняли учора під час координаційної комісії ЛОДА за участю голів районних адміністрацій, керівників управлінь, правоохоронців та прокуратури, повідомив сьогодні під час прес-конференції начальник відділу з питань діяльності правоохоронних органів, оборонної та мобілізацйної роботи ЛОДА Богдан Шкарада.

За його словами, викликає занепокоєння ріст злочиності серед неповнолітніх, таких випадків зареєсторвано 226. Серед яких одне вбивство, 161 тяжкий злочин, 5 – особливо тяжких, 31 пограбування та 4 заволодіння транспортними засобами, але і ця статистика не відображає реальної картини. Говорили під час наради і про боротьбу з наркоманією, загалом, за цей рік зареєстовано лише 36 фактів наркоманії, “але ми всі розуміємо, що їх є більше” – наголосив Шкарада. Найбільше наркоманія поширена у Львові. Також наголошували на дитячій бродяжності, лише минулого року близько півтори тасячі дітей області втекло з дому, у притулку сьогодні перебуває 91 дитина. Щодо шкіл, то злочинність серед учнів зросла. На сьогодні учні скоїли 56 злочинів, що на 26 більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Питаннями дітей, на думку пана Шкаради, займається достатня кількість людей, проте всі ці служби не мають єдиної скоординованої поведінки, а відтак – спільних дій. Голова ЛОДА Олександр Сендега учора дав доручення напрацювати єдину програму дій, а головам районних адміністрацій – найближчим часом забезпечити дозвілля для молоді. О. Сендега сам має намір об’їжджати і дивитися, як за його наказом облаштовано спортивні майданчики та інші місця для дозвілля дітей у селах та містечках районів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *