ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’янам представлять проект оновлення Парку культури

|

Завтра, 9 серпня, у Львівській бізнес-школі (о 17 годині) та у Парку культури (о 21 годині), на галявині поруч з центральним входом (аркою), архітектори та ландшафтні дизайнери презентуватимуть проект розвитку парку. До його розроблення долучилися різні спеціалісти, але він базується на баченні львів’ян.

парк

Протягом року тривала робота над проектуваннямоновленого Парку культури – були проведені громадські обговорення, соціологічне дослідження, ряд воркшопів. І ось протягом цього тижня архітектори та ландшафтні дизайнери,проаналізувавши попередні напрацювання, спроектували простір парку. Вониподілили парк на зони, визначили функції кожної з них та наповнили їх необхідними об’єктами. Запланували нове розвиваюче дитяче містечко (ліс для дітей), більше води у парку, модульні вуличні меблі, мобільний скейт-парк, лаундж-зону, сучасну навігацію та інше. Також учасники запропонували з’єднати Стрийський парк, Парк культури, Цитадель та центр міста канатною дорогою. Значну увагу приділили благоустрою парку, маршрутам для різних аудиторій, доступності парку для маломобільних груп населення та зеленим насадженням.

«Найбільше багатство парку – великі дерева та струмки. А думки про дитячий майданчик треба починати з того, щоб зрозуміти як можна використати наявний рельєф, рослини, землю, воду і дерева, і тільки після того думати якими і наскільки дорогими штучними елементами його доповнити», – розповів ландшафтний архітектор з Німеччини пан Зігфрід.

парк1

До розроблення проекту активно долучилися з бюро Zotov&Co, представники Київського ландшафтного клубу і Національної спілки архітекторів, ландшафтний архітектор з Німеччини. Але найбільшу увагу було приділено баченню громади. За основу взяли результати громадських обговорень та соціологічне дослідження, що провів Інститут міста.Цікаво, що парк у будні відвідує понад 1 тис. людей, у вихідні – 5-8 тис., і переважно це молодь (47%). Відповідно до опитування, найбільше громадськість турбує оновлення парку атракціонів. Саме тому велику увагу було приділено проектування нового атракціонного містечка, беручи до уваги іноземний досвід, зокрема Сіднейський олімпійський парк.

«При оновленні Парку культури необхідно делікатно вписати ментальність українства і нашої народності. Крім сучасних ігрових елементів хочеться бачити фортифікаційні споруди, все з натурального дерева, газон з різнотрав’я, щоб дихати своїм і природнім. І не потрібно просто копіювати. Все передове взяти зі світу, пропустити через себе і мати своє», – поділилася баченням президент Київського ландшафтного клубу Оксана Джунь.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *