ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські податківці зустрілися з керівництвом проекту TACIC

|

Учора керівництво ДПА у Львівській області провело зустріч з керівником проекту TACIC п. Матсом Грампертом (Швеція), передає відділ громадських зв’язків ДПА у Львівській області

Основною метою зустрічі було ознайомлення з роботою Державної податкової служби області щодо виконання завдань, визначених у проекті TACIC «Підтримка податкової реформи» та презентація самого проекту.

Матс Грамперт розповів про фундаментальні аспекти реформування органів ДПС та аспекти дотримання податкових вимог платниками податків, а також про основні напрями розвитку податкових адміністрацій країн ЄС. Він, зокрема, зазначив, що «якщо раніше такі поняття, як «обслуговування платників податків», «доступ до податкових органів» та «спілкування з платниками податків» сприймали як примусове навантаження, що «відволікало» необхідні ресурси і перешкоджало виконанню інших завдань, які податківці вважали важливішими, тепер такі методи є основними». Також п. Грамперт наголосив на тому, що представники ТАСІСу пропонують удосконалити податкове законодавство України, зокрема долучилися до розробки Податкового кодексу тощо.

Зі свого боку, голова ДПА у Львівській області Віталій Хилюк ознайомив Матса Грамперта з основними напрямами роботи обласної податкової. Зокрема, ДПА у Львівській області стала новатором серед регіональних податкових, запровадивши Банк ідей та пропозицій. Значну увагу приділяють обслуговуванню платників податків та здачі податкових звітів в електронному вигляді. «Ми завжди відкриті для діалогу з підприємцями. На засідання Громадської колегії при ДПА у Львівській області обговорюють найбільш актуальні питання діяльності бізнесових структур та громадських організацій Львівщини». Також позиції представників ДПА та підприємців області висвітлюють на шпальтах газети «Діалог».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *