Останнім часом понад десяток ковбасних цехів на території Львівщини закрили через те, що їхні власники використовували неякісну та незаконно імпортовану в Україну м’ясопродукцію. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив начальник ГУ МВСУ у Львівській області Михайло Цимбалюк.
За його словами, найчастіше контрабанда м’ясопродукції їде з Польщі.
«М’ясопродукція проходить аналіз фахівців, які підтверджують, що продукція неякісна та непридатна для споживання. Проблема в тому, що горе-бізнесмени використовують її як добавку під час виробництва м’ясопродуктів. Такі цехи діють на території нашої області, а також за її межами», – розповів М. Цимбалюк.
Він також зазначив, що на заводі з переробки м’ясопродукції обов’язково залишається людина, яка стежить за тим, аби в когось із працівників не виникло бажання вкрасти неякісний товар. «Ми не можемо гарантувати того, що хтось із працівників може зробити спробу викрасти продукцію», – додав він.
Цього року на території Львівщини вилучили понад 150 тонн контрабандної м’ясопродукції, яку перевозили з-за кордону.