ОСТАННІ НОВИНИ

ЛОР просить лідерів національно-патріотичних сил сформувати єдиний виборчий список

|

Львівська обласна рада сьогодні під час чергової сесії звернулась до громади Львівщини з приводу політичної ситуації, що виникла в Україні. У заяві депутати також заклика ли лідерів національно-патріотичних сил сформувати єдиний виборчий список на засадах захисту національних інтересів. За документ проголосували 107 зі 109 депутатів. Текст заяви подаємо повністю:

«Шановна львівська громадо!

2 квітня 2007 року Президент України Віктор Ющенко підписав Указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України п’ятого скликання.

Причинами цього рішення Глави Держави стали політична криза, дії, спрямовані на ревізію волі народу, неконституційний процес формування і переформатування парламентської більшості, постійна практика прийняття нелегітимних, антиконституційних рішень.

За рік діяльності Верховна Рада п’ятого скликання не продемонструвала роботи, яку очікував народ України. Правляча коаліція вже не приховує своєї головної мети – узурпувати владу, повернути країну до часів тоталітаризму.

Підписавши Указ про дострокове припинення повноважень парламенту, Президент України Віктор Ющенко виконав покладені на нього українським народом та передбачені Конституцією України обов’язки, прийняв єдино правильне в цій ситуації рішення.

Ми звертаємось до наших краян: Указ Президента України про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України є обов’язковим для виконання. Президент України є гарантом конституційних прав і свобод громадян України. Легітимними органами державного управління на території Львівщини залишаються Львівська обласна державна адміністрація та Львівська обласна рада.

Дострокові вибори відбудуться в повній відповідності до Конституції України, демократичних, національних і міжнародних стандартів. Якщо політики не здатні виконувати свої обов’язки, то їх треба змінювати, і здійснити це – невід’ємне право народу , як єдиного джерела влади в Державі. Вважаємо, що позачергові вибори будуть хорошим уроком для тих депутатів, які забувають, для чого їм довірили владу.

Ми закликаємо лідерів національно-патріотичних сил у цей визначальний для України час об’єднати свої зусилля, сформувати єдиний виборчий список на засадах захисту національних інтересів. Віримо, що новообрана Верховна Рада стане перемогою демократії в Україні.

Новій Україні – нові політичні обличчя!»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *