ОСТАННІ НОВИНИ

Мороз пропонує Ющенкові скасувати свій указ

|

Голова Верховної Ради Олександр Мороз закликає Президента Віктора Ющенка скасувати свій указ від 2 квітня про розпуск парламенту. Про це йдеться у листі спікера до Президента, текст якого є в розпорядженні «proUA».

«2 квітня цього року Верховна Рада України прийняла Постанову «Про запобігання діям, що загрожують конституційному правопорядку, громадському спокою і стабільності в Україні», відповідно до якої звернуто увагу Президента України на неухильне дотримання Конституції України, неправомірність дій, спрямованих на дострокове припинення повноважень Верховної Ради України», – йдеться в листі спікера.

«Незважаючи на очевидну неконституційність такої дії, Президент України підписав Указ відповідного змісту», – зазначає Мороз.

«Беручи до уваги, що зазначена Постанова Верховної Ради України в основному враховує всі пропозиції Президента України щодо врегулювання конфлікту та досягнення політичного компромісу, пропонуємо Вам скасувати свій Указ від 2 квітня 2007 року про розпуск Верховної Ради України», – пише Мороз.

Нагадаємо, що 2 квітня Ющенко розпустив Раду й призначив позачергові її вибори на 27 травня.

Рада вирішила продовжити роботу, незважаючи на указ Ющенко про її розпуск.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *