ОСТАННІ НОВИНИ

Верховна Рада звернулася до народу

|

Верховна Рада запевняє українців у своїй готовності й далі стабільно працювати. Про це говориться в прийнятому парламентом звертанні до українського народу, за прийняття якого проголосувало 256 при необхідних 226 депутатів.

Узверненні підкреслюється, що до нинішнього часу парламент працював стабільно, а потенціал депутатського корпусу дає можливість говорити про його стабільну й ефективну роботу в майбутньому.

Узверненні відзначається, що на сьогодні немає ніяких правових підстав для розпуску парламенту й сумніву в легітимності коаліції й сформованого нею Кабінету Міністрів.

Відповідно до звернення, розпуск парламенту був ініційований групою радикально налаштованих політиків, що називають себе «об’єднаною опозицією».

«Ми свідки того, як у цій безвідповідальній справі політичні авантюристи намагаються зробити своїм заручником Президента Віктора Ющенка, якого шляхом шантажу й погроз новим Майданом підштовхують до підписання антиконституційного указу про розпуск парламенту», – говориться в зверненні.

Депутати звертають увагу українців на те, що парламент буде адекватно, рішуче й принципово реагувати на будь-які дії влади й політичних чинностей, спрямовані на ліквідацію демократії й порушення рівноваги між гілками влади.

«Рада не визнає ніякого акту щодо її подальшої долі, якщо він буде мати антиконституційний характер», – сказано в зверненні.

Депутати відзначають, що готові прислухатися до думки Президента щодо порядку формування коаліції, але в той же час не можуть обмежувати конституційне право кожного депутата приєднатися до парламентської більшості.

В зверненні відзначається, що пропонований коаліцією сценарій виходу із кризи є найбільш прийнятним для більшої частини українського суспільства, передаєproUA. Якповідомлялося, Рада вирішила продовжити роботу, незважаючи на указ Ющенка про її розпуск.

2 квітня Ющенко розпустив Раду й призначив позачергові її вибори на 27 травня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *