ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’янам представлять невідомого Івасюка

|

22 березня о 19.00 у концертному залі Львівської обласної філармонії відбудеться концерт «Невідомий Івасюк». Справжні поціновувачі творчості великого Володимира Івасюка зможуть почути його невідомі досі для широкого загалу фортепіанні, камерні, естрадно-симфонічні твори. Про це повідомили сьогодні, 20 березня, під час прес-конференції співорганізатори проекту «Невідомий Івасюк» Лілія Кобільник та Дмитро Кацал.

За словами продюсера концерту Дмитра Кацала, проект, який львів’яни побачать у четвер, з-поміж інших є найдостойнішим рівня самого Володимира Івасюка. «Невідомі досі не лише для шанувальників музики Івасюка, а й для провідних музикантів твори для львів’ян презентуватимуть відома українська піаністка Етела Чуприк, Ярослав Мигаль та Львівський муніципальний камерно-симфонічнй оркестр «Леополіс», а також вокальний секстет «Адлібітум» з Києва та співак Павло Табаков, – наголосив Дмитро Кацал. – Це саме ті митці, які мають презентувати творчість Івасюка».

У першій частині концерту прозвучать варіації на тему буковинської народної пісні «Сухая верба», чотири фортепіанні мініатюри (Осіння картинка, П’єса №3, Marciale marcatissimo та Маленька токата), імпровізація-скерцандо для віолончелі та фортепіано та сюїта-варіації для камерного оркестру. У другій частині лунатимуть естрадні твори композитора: «Кораблі», «Спомин», «У долі своя весна», «Запроси мене у сни свої», «Пісня буде поміж нас», «Роки вже відшуміли» та «Знамено». Завершуватиме концерт пісня, яка уже давно стала народною, – «Червона рута». Вона звучатиме в аранжуванні, спеціально виконаному для концерту, передає ЗІК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *