ОСТАННІ НОВИНИ

Синютка не бачить ризику в запозиченнях

|

В. о. директора департаменту з питань економічної політики Олег Синютка не бачить ризику в запозиченнях у вигляді муніципальних облігацій для економіки міста.

За його словами, було здійснено розрахунки, які показали, що активи Львова складають приблизно 30 мільярдів гривень, а сума запозичень у 1600 разів менша. Він зауважив, що випуск муніципальної позики є набагато ефективнішим інструментом запозичення коштів, аніж кредити чи продаж майна і землі.

Зараз триває процес присвоєння Львову кредитного рейтингу. За словами Олега Синютки, цим займається Міжнародна фінансова корпорація і до кінця лютого цей процес буде завершено. Рейтинг присвоюватиме компанія « Standard end Toors ».

Після цього оголосять відкриті торги на андерайтера випуску облігацій та відкритий конкурс на їх випуск.

Як стверджує О. Синютка, очікують, що випуск серії А відбудеться вже на початку другого кварталу цього року, а серії В восени цього ж року.

Попередньо затверджено суму випуску – 92 мільйони гривень, але чиновник сподівається, що її затвердять на рівні 100 мільйонів. Облігації випускають на 5 років максимум під 12% річних.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *