ОСТАННІ НОВИНИ

Обласна рада пропонує вшанувати пам`ять Ростислава Братуня

|

Депутати Львівської обласної ради звернулися до Львівської міської ради із проханням перейменувати вулицю Студентська на вулицю Ростислава Братуня, розглянути можливість встановлення у скверику на вулиці Студентська погруддя Ростислава Братуня, а також долучитися до організації та проведення заходів із відзначення ювілею Ростислава Братуня.

Про це інформує прес-служба обласної ради.

7 січня 2007 року виповнюється вісімдесят років від дня народження видатного українського поета та громадського діяча Ростислава Братуня, – Ростислав Братунь народився 7 січня 1927 року в місті Любомль на Волині. У 1950 році закінчив Львівський державний університет ім. І. Франка. До 1979 року очолював Львівську організацію спілки письменників.

Ростислав Братунь – головний редактор журналу “Жовтень” (сьогодні “Дзвін”), голова Львівської організації Спілки письменників України, Народний депутат СРСР від Львова – стояв біля витоків заснування Народного Руху України, ВУТ “Просвіта” ім. Т. Шевченка, Товариства Лева, Львівської бесіди, національно-культурних товариств. Ставши одним із перших демократичних депутатів, він боровся за право націй на самовизначення, за свободу віросповідань, зокрема ініціював процес легалізації УГКЦ. З трибуни 2-го З ` їзду Народних депутатів СРСР вперше відстояв право України на повернення своєї історичної символіки.

Сьомого січня, о 15.00, на Личаківському цвинтарі відбудеться заупокійна служба на могилі Ростислава Братуня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *