Фінансові загадки 750-річчя

Володимир САМУСЕНКО, "Ратуша"

|

Свято закінчилось. Час знімати маски. Але що робити, якщо під усіма масками ховається одне обличчя. Впливове…

Нарешті громадськість Львова отримала довгоочікувані відповіді від голови ГО „Дирекція із організації святкування 750-річчя Львова” Ксенії Курилишин. На офіційному сайті організаторів святкувань www.750.lviv.uaрозміщено фінансовий звіт витрат на святкові заходи. У документі є безліч пунктів, напроти яких майорять маленькі і великі суми в гривнях. У них можна справді загубитися. Та нехай їх краще досліджують інші поважні структури. Такої ж думки дотримується і генерал-лейтенант Віталій Максимов. „В одному із львівських місцевих судів ми отримали дозвіл провести повторну ревізію діяльності цієї громадської організації. Ревізія розпочнеться 7 січня 2007 року”, – розповідає начальник УМВС у Львівській області. Тобто прислів’я „двічі в одну річку не увійдеш” втрачає свою актуальність, адже КРУ вдруге завітає до „дирекції святкувань”. А підстави на це є. На сайті святкувань також подано висновок аудиторської компанії „Стиль-Аудит”. Виявляється, їхня перевірка фінансової діяльності дирекції стосувалася терміну „з 1 липня до 30 вересня 2006 року”. Але ж свято тривало і 1 жовтня, панове! Один день святкувань загубили?!

Слово VIP (дуже поважна особа) після Дня Львова знають навіть дідусі і бабусі. Адже саме на ось цих VIP-осіб і пішли численні кошти. Проживання гостей Львова у готелях коштувало 250 тис. 736 грн (якщо не згадувати, що багатьох поселяла ЛОДА). Згідно з тими ж даними фінансового звіту, лише на „декоративне оформлення залу для фуршету” витратили 76 тис. 697 грн. Окрема графа – „композиція з квітів для фуршету” (5 тис. 640 грн). Лікарі, мабуть, радять не ходити на повний шлунок, тому всіх VIP-ів „транспортували” за 31 тис. 976 грн. Виникає запитання: „Чиє це було свято?”

В епіцентрі проведених заходів знову виплило шоу, від якого Ксенія Курилишин донедавна відхрещувалась. Так у фінансовому звіті дирекції святкування у графі „Святковий концерт на площі перед Оперним театром, світлове шоу Г. Хофа” зазначено суму 480 тис. грн. Чому за це шоу платила дирекція, якщо із численних реклам та із вуст міського голови було зрозуміло, що саме ТзОВ „Епіцентр К” „подарував Львову шоу Гофа”. Тим паче, 18 жовтня 2006 року на своїй прес-конференції Ксенія Курилишин упевнено стверджувала, що “Епіцентр К” не переводив жодних грошей на рахунок дирекції”. Якщо ці 480 000 грн не гроші ТзОВ, то чиї ж вони? Хто платив за музику, яку замовляв „Епіцентр К”? За що і кому він платив? Загадки 750-річного святкування надалі дивують. Де і на кому замикається коло? Дещо пояснили слова міського голови Андрія Садового в коментарі ЗМІ. Андрій Іванович зробив те, що постійно відмовлялася зробити Ксенія Курилишин. Мер назвав імена засновників ГО „Дирекція із організації святкування 750-річчя Львова”. Ними, як не дивно, є сама Ксенія Курилишин, Любомир Зубач (заступник начальника управління секретаріату міської ради) і Юрій Бойко (директор галереї „Гердан”). Двоє перших – люди із найближчого оточення Андрія Садового. Коло замкнулося.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *