ОСТАННІ НОВИНИ

«Антикримінальний вибір» пікетує обласну прокуратуру

|

Близько 30 осіб зібралось у ці хвилини під стінами Прокуратури Львівської області із плакатами «Бандитам – тюрми», «Злодій має сидіти у в’язниці» та «Міліціонер ловить, прокурор випускає».

До акції «Громадяни повинні знати правду», яку організувала ВГО «Антикримінальний вибір», долучились ще й активісти «Опори».

Учасники акції вимагають від Президента України прискорити реформування судово-правової системи в Україні, зокрема, – скасувати пожиттєве призначення суддів та забезпечити ефективну роботу всієї системи прокуратури України. Від Кабінету Міністрів пікетувальники вимагають посилити боротьбу з корупцією, розкраданням державної власноті, зловживанням владою державними чиновниками; застосувати законодавчу ініціативу для зміни старих та прийняття нових законів для боротьби з організованою злочинністю, корупцією, зловживання в економічній сфері.

Від Верховної Ради України учасники акції вимагають забезпечити розгляд та прийняття законів, що покращують ефективність боротьби з кримінальними елементами, хабарниками, корумпованими чиновниками; законодавчо забезпечити судово-правову реформу в Україні.

Як зазначила голова Львівської обласної організації Всеукраїнської громадської організації «Антикримінальний вибір» Юлія Лукіна, до них надходять численні звернення від громадян та підприємців зі скаргами на бездіяльність прокуратури. «Ми відслідковуватимемо перебіг розгляду деяких справ», – наголосила пані Лукіна.

Як приклад організація оприлюднила три справи, зокрема, щодо ВАТ «Львівський завод Автонавантажувач». Нагадала також і про справу стосовно вбивства 38-річного Юрія Гаєвишина, де вбивці самі зізналися в скоєному, а їх відпустили з-під варти. Третій приклад – будинок на площі Ринок, 36, де сперечаються міськрада, Комерційна академія та дійсний власник будинку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *