ОСТАННІ НОВИНИ

Олекса Гудима хоче створити національно-демократичну коаліцію

|

Сьогодні народний депутат України, голова ЛОО УНП Олекса Гудима звернувся до народних депутатів Олега Тягнибока і Тараса Стецьківа з ініціативою щодо створення національно-демократичної коаліції у Львові. «Де базовими партіями будуть національно-демократичні партії: Український Народний Блок Костенка Плюща, «Свобода» Тягнибока та Партія Реформи і Порядок. І якщо ідеологічні засади цього блоку будуть підходити для «Нашої України», «Батьківщини», для партії «Пора», — будь-ласка, ми ласкаво запрошуємо їх долучитися до національно-демократичної коаліції в місті Львові», — заявив він.

«Я звертаюся до народних депутатів України Олега Тягнибока і Тараса Стецьківа з ініціативою про створення національно-демократичної коаліції у місті Львові. Вчорашнє підписання угоди між «помаранчевими» (я це в лапки беру) про утворення демократичної коаліції викликало певні сумні емоції і в пана Стецьківа, і в пана Тягнибока, і в мене, зокрема», — зазначив О.Гудима.

«Усі коаліції мають утворюватися на ідеологічних засадах, або вони не можуть претендувати на серйозність. Для мене такі речі завжди є важливими, що значить: коаліція утворюється на помаранчевих засадах… Знаєте, як говорять, не зрадь Майдан чи ідеали Майдану? Я цього не розумію, це популізм. Які ідеали, ми боролися за Ющенка і, передусім, за кращу долю України.

І, відтак, у мене виникає запитання, якщо Таліпов помаранчевий, то хто тоді Стецьків, Тягнибок чи Гудима. Нагадую, що ми з паном Тягнибоком на наказ польового командира Луценка захоплювали Український дім і потім протягом трьох тижнів в Українському домі доглядали за людьми. А вже про Стецьківа і говорити нема що. Він один з польових командирів і його не запросили до підписання цієї угоди, так званої демократичної коаліції», — додав він.

«Ми пропонуємо насправді ідеологічні засади національно-демократичної коаліції. Місто Львів — європейське місто, але й християнське місто. Тут українські церкви. Тут не будуть сприяти наданню преференцій для московського патріархату. І в мене великі сумніви, що пан Таліпов підпишеться під таким ідеологічним постулатом. Наступне. У міській раді Львова, допоки не буде прийнято закону про визнання ветеранів ОУН-УПА, тут будуть надавати пільги цим прославленим ветеранам. Тобто, наша національно-демократична коаліція буде мати головним пунктом – це визнання і надання допомоги воїнам Української Повстанської Армії. І третє, Львів місто, хоча і європейське, але, передусім, це місто національне. Тут 95 відсотків проживає українців. У Львові завжди буде панувати українська мова. А яким чином пан Таліпов підпишеться під тим, у той час, коли пан Мороз у двох третинах України говорить про надання російській мові статусу державної?

Тобто, ми не в противагу. Ми не хочемо, щоб хтось думав, що вони зробили щось, а ми робимо наперекір. Ні. Ми хочемо допомогти нашим друзям зрозуміти, що у місті Львові повинна бути національно-демократична коаліція, а не просто демократична», — резюмував О.Гудима у коментарі ЗІКу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *