Солодка парочка

|

Колишній начальник Західної регіональної митниці Тарас Козак і екс-начальник Львівської обласної міліції Олег Сало вирішили податися у велику політику. Цього разу вони “замахнулися” на Верховну Раду. Депутатство здобуватимуть, ідучи пліч-о-пліч з прогресивною соціалісткою Наталею Вітренко.

Заступник голови Партії прогресивних соціалістів України Анатолій Безуглий у коментарі “Газеті” підтвердив, що і Козак, і Сало фігурують у виборчому списку блоку Наталії Вітренко “Народна опозиція”. За його словами, Тарас Козак іде під

15-м номером, а Олег Сало – 24-м.

Їх кандидатури запропонувало керівництво партії “Русько-Український Союз”, – наголосив він. – Наталія Михайлівна не була проти…

Попри це, Анатолій Безуглий і далі переконаний, що в політику мають іти люди з чистими руками та помислами, щоб принести користь Україні та її мешканцям. Появу “добродіїв” Козака та Сала у виборчому списку коментує доволі стримано, мовляв, це право “Русько-Українського Союзу” пропонувати того, кого вони захочуть.

Що не кажіть, але львівські екс-посадовці таки зуміли здивувати не лише пересічного виборця. Адже правоохоронцям напевне цікаво переглянути виборчий список прогресивних соціалістів і знайти там прізвище особи, котру вони шукають уже кілька місяців поспіль. Звичайно, йдеться про Олега Сала. Як відомо, після невдалих спроб викликати на допит його оголосили в усеукраїнський розшук.

У коментарі “Газеті” директор юридичної фірми “Правосвіт” Володимир Гірняк наголосив: законодавством не передбачено, що людина, яка перебуває в розшуку, не може балотуватися в депутати. За його словами, Олег Сало має всі шанси потрапити в парламент (звичайно, якщо туди взагалі пройде блок Наталії Вітренко, – “Газета”).

Кандидати в депутати не користуються привілеями самих депутатів, себто вони не є недоторканними, – додав він. – Для того, щоб оминути правоохоронців, панові Салу слід “появитися” після 26 березня, якщо він стане депутатом.

До речі, все ж кращі шанси в Тараса Козака. За словами Анатолія Безуглого, пан Козак перебуває в прохідній частині списку. Слід зазначити, що в останньому інтерв’ю “Газеті” екс-митник говорив, мовляв, йому не дуже хочеться “лізти” в політику, бо він побачив, що “там добре почуваються лише люди з характером повії”. Як почуватиметься в парламенті пан Козак у разі успіху, прогнозувати не беремося.

Щодо новоствореного блоку Наталії Вітренко варто зауважити, що довіра електорату до нього наразі коливається в межах 2%. А цього, як відомо, ще замало, щоб пройти у Верховну Раду. Якщо рейтинг не ростиме, “одіозні” львів’яни, очевидно, шкодуватимуть, що пов’язали свою долю з, м’яко кажучи, непопулярною партією, оскільки бажаної недоторканності не бачити їм, як власних вух.

Андрій Горуна, „Львівська газета”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *