ОСТАННІ НОВИНИ

Загальна заборгованість за теплопостачання у Львові становить 150 млн грн

|

Станом на 1 січня 2013 року середній рівень розрахунку усіх споживачів ЛМКП «Львівтеплоенерго» становить 95,2%. Найкращий рівень розрахунку спостерігається у категорії населення – 96,7%, водночас найгірше сплачують за теплопостачання споживачі категорії бюджет – вони розрахувались із «Львівтеплоенерго» лише на 92,4%. Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.

«Рівень розрахунку у 2012 році був на рівні 96-97%. Не можу сказати, що це один з найкращих років, але, на жаль, нас тут підвела трошки держава, оскільки не профінансовані пільги і субсидії. Загальна заборгованість споживачів на 1 січня 2013 року складає 150 млн. грн. Левова частка цих боргів це є заборгованість категорії споживачів населення  – 104,8 млн. грн.,32 млн. грн. ми маємо заборгованість по бюджетних установах, і інші споживачі – 12,6 млн. грн.», – зазначила Галина Пакулець, начальник служби обліку і збуту теплової енергії ЛМКП «Львівтеплоенерго».

За словами Галини Пакулець, все ж ідеальних платників є набагато більше, ніж злісних боржників. Проте велика частка таких, хто займають принцип золотої серединки, тобто мають заборгованість, але в невеликому розмірі – місяць, півтора, два місяці.

Один із кращих рівнів розрахунку та відсутність заборгованості є у значної кількості споживачів: ОСББ «Зелений гай», ОСББ «Зубрівська,32», ОСББ «Імпульс», ОСББ «Щепова,4», ОСББ «Чорний віл», ЖБК-127, ЖБК «Акація», ЖБК «Злагода-49». Як стверджують «ідеальні платники», скороченню та уникненню заборгованості за постачання сприяє систематична робота з мешканцями. Відтак, ОСББ «Чорний віл» вже більше року не має заборгованості, хоча до того сума боргу була більшою ніж 200 тис грн.

Нагадаємо, з ініціативи «Львівтеплоенерго» на початок сезону був ряд будинків, де теплопостачання увімкнули із запізненням, однак всі споживачі отримали тепло у будинках.

Фото: PHL

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *