ОСТАННІ НОВИНИ

За воду львів`яни платитимуть менше?

|

30 березня Вищий господарський суд України за позовом фірми „Формула” визнав рішення Львівського міського виконавчого комітету про збільшення тарифів на водопостачання та водовідведення недійсним. Як запевняють представники „Формули”, чинним тарифом на воду у Львові залишається тариф 2002 року –1 гривня 15 копійок для населення.

За словами директора „Формули” Теодора Дяківа, як тільки фірма отримає оригінал судового рішення, то зразу скерує його виконавчій службі. А та у свою чергу має забезпечити виконання судового рішення – у добровільному чи примусовому порядку.

„Наступний етап – встановленя законного тарифу” – розповів адвокат фірми Тарас Бойкович. На його думку, тепер міськвиконком має створити комісію, яка б покарала чиновників, що довели до такого стану речей. А також, представники „Формули” переконані, що комунальне підприємство „Львівводоканал” немає іншого виходу, як подавати до суду на виконавчий комітет та вимагати компенсації збитків. Окрім цього, пан Бойкович стверджує, що виконком є виним перед водоканалом, оскільки самоусунувся від компенсації очистки стоків та втрат води, перекладаючи це на споживачів.

Наразі „Формула” пробує у судовому порядку оскаржити тарифи на теплопостачання. 14-й місяць справа розглядається у суді першої інстанції.

Нагадаємо, фірма «Формула» 2 березня 2004 року подала до суду на рішення міського виконавчого комітету Львова про визнання недійсним підняття тарифів на водопостачання та водовідведення. Керівництво фірми, яка також є споживачем води, важає рішення виконкому від 23 січня 2004 року, відповідно до якого тарифи на водопостачання та водовідведення для населення зросли на 44%, незаконим. Головним чином позивачі не погоджуються з тим, що тарифи для різних категорій споживачів встановлювалися неоднакові, при встановлені була порушена процедура, а також виконком допустив зловживання монопольним становищем зі сторони „Львівводоканалу”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *