ОСТАННІ НОВИНИ

«Регіонали» дозволили Кличку сісти ближче до трибуни, а Тягнибока всадили під балкон

|

Робоча група з підготовки першого засідання Верховної Ради VП скликання після години дискусій визначила розсадження депутатів у сесійній залі.

Як передає кореспондент «Коментарів», упродовж години представники політичних сил розглядали п’ять варіантів розсаджування депутатів. Два варіанти були подані позафракційними депутатами, два – опозиційними силами й один – Партією регіонів.

Варто зазначити, що варіант Партії регіонів залишився без змін у порівнянні з проектом, запропонованим ще минулого тижня. Він передбачає, що більшість місць біля трибуни займає ПР.

Варіанти нефракційних депутатів полягали в тому, що 50 осіб позафракційників мали замінити «регіоналів» біля трибуни. Водночас варіанти від опозиції передбачали, що права від трибуни частина зали розподілялася між депутатами від опозиції, а ліва залишалася у Партії регіонів і Компартії.

При цьому опозиціонери виступили проти пересаджування позафракційних депутатів у перші ряди, аргументувавши це тим, що більшість із них все одно перейде до Партії регіонів.

У результаті тривалого обговорення керівник групи Володимир Литвин поставив питання на голосування, заявивши: «Я хочу закінчити всю цю тяганину». В результаті більшість (14 голосів) підтримала проект Партії регіонів.

Однак після цього голосування «регіонали» вирішили піти на компроміс і проголосували за варіант від позафракційників. Таким чином, біля трибуни сидітиме три групи депутатів – КПУ, самовисуванці та УДАР.

Партія регіонів буде займати ліву частину зали, починаючи з другого ряду, «Батьківщина» займе місця після шостого ряду з правого боку. «Свобода» розміститься практично під балконом.

Як повідомляли «Коментарі», 6 грудня відбулося заключне засідання Верховної Ради України VI скликання. Перше засідання нового парламенту призначено на 10 ранку 12 грудня.

3 грудня підготовча група попередньо погодила проект розсадження депутатських фракцій у залі засідань, проте в цьому узгодженні представники опозиції участі не брали й остаточне вирішення питання було відкладено.

Коментарі 

Фото: PHL 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *