ОСТАННІ НОВИНИ

Завтра увечері на площі Міцкевича обмежать рух транспорту

|

Завтра відбудеться урочисте відкриття змагань з ралі «ІХ Галіція – Ворота України – 2012». У зв’язку з цим з 18.30 до 19.30 год буде перекрито рух приватного транспорту, а з 19.30 до 22.30 год – також громадського транспорту на пл. Міцкевича. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

У зв’язку із урочистим відкриттям першого етапу відкритого Чемпіонату України з ралі «ІХ Галіція – Ворота України – 2012» завтра, 4 травня, з 18.30 до 19.30 год буде перекрито рух приватного транспорту, а з 19.30 до 22.30 год – також громадського транспорту на пл. Міцкевича.

Крім того, 5 травня з 8.30 до 13.00 год буде перекрито рух транспорту по вул. Луганській (Сихівський міст).

Нагадаємо, 4-6 травня на території Львівської області проходитиме перший етап відкритого Чемпіонату України з ралі «ІХ Галіція – Ворота України – 2012».

«Для нас дуже важливо, що у місті відбувається такий потужний захід, зокрема у рік, який проголошений роком спорту та здорового способу життя. Захід відбуватиметься в дні, коли ми святкуємо День міста Львова. Тому для наших мешканців, що мають інтерес саме до цього виду спорту, які хотіли би бути залученими і поспостерігати за такими фантастичними речами, – це надзвичайно важливо.

Цей захід відбувається на загальнодержавному рівні, максимальне навантаження відбувається не на міський бюджет, що теж дуже важливо.  

Безперечно, – це реклама й промоція міста. Приїде багато людей з інших міст та країн. Місто завжди готове максимально долучитися до проведення таких заходів та сприяти їм», – зазначила начальник управління молоді, сім’ї і спорту ЛМР Наталія Федорович.

Як розповідають організатори, урочиста церемонія відкриття гонки відбудеться в п’ятницю, 4 травня, о 20.00 год. в центрі Львова (пл. Міцкевича). Розпочнеться церемонія з офіційної фотосесії всіх учасників перегонів. Після того, як екіпажі проїдуть через стартовий подіум, відбудеться святковий концерт за участю групи «ТІК».

Наступного дня, в суботу, 5 травня, гонка почнеться з двох видовищних проїздів у Львові асфальтовою трасою, прокладеною Сихівським мостом, після чого перегони будуть перенесені за місто, в Миколаївський район. Для вболівальників у  заздалегідь підготовлених місцях буде організовано фан-зони, обладнані точками громадського харчування, а також спеціальними табло з поточними результатами змагання.

На території стадіону «Арена Львів» буде розташовано сервісний парк, де кожен бажаючий зможе побачити, як за півгодини механіки майже повністю розбирають, а потім заново збирають потужні спортивні автомобілі.

6 травня пройдуть змагання у Жидачівському та Миколаївському районах області.

Урочисте закриття ралі «Галіція – Ворота України» відбудеться у Львові 6 травня, на пл. Міцкевича.

На час проведення змагань щогодини курсуватиме автобус для перевезення глядачів від Монументу Слави (вул. Стрийська) до фан-зон за містом у Жидачівському та Миколаївському районах.

Організаторами також буде поширено 25 тис. путівників «Ралі-гід» з інформацією про автоперегони та хід змагань.

«Книжечка називається «Ралі-гід». Це такий путівник по ралі «Галіція – Ворота України». Дуже багатьом людям подобається такий автоспорт, але у зв’язку з тим, що це технічно складний вид спорту, потрібно не лише хотіти, але й розбиратись у цьому. Ралі-гід написаний простою мовою для того, щоб він був зрозумілий максимальній кількості людей.

Серед глядачів ралі дуже велику частину складають та повинні складати підлітки. Адже набагато краще, коли вони займаються спортом, ніж вони вживають слабоалкогольні напої», – розповів PR-директор ралі «Галіція – Ворота України» Олександр Грицай.

Як розповів Олександр Грицай, у путівнику викладено основні поняття автомобільного ралі; інформація про хронологію перегонів; програма, в якій про усі три дні висвітлено, де, що і коли відбуватиметься; інформація про фан-зони;  карта зі схематичним зображенням траси ралі; історія ралі; інформація для досвідчених вболівальників.

Планується, що у змаганнях візьмуть участь близько 50-60 екіпажів, у кожній фан-зоні розміститься кілька тисяч глядачів.

Представників засобів масової інформації, які бажають особисто відвідати змагання, організатори просять заздалегідь сповістити про це, заповнивши акредитаційну форму, що додається, та відправивши її за адресою [email protected]. Ті ж ЗМІ, які з будь-яких причин не зможуть бути присутніми на гонці, але бажали б отримувати інформацію про неї, можуть повідомити про своє бажання за тією ж адресою. Офіційна сторінка ралі «Галіція – Ворота України» в Інтернеті: www.rally-ua.org.

Довідка

Ралі «ІХ Галіція – Ворота України – 2012» є кандидатом на проведення етапу Кубку Європи з ралі 2013 року. На сьогодні в Україні статус етапу Кубку Європи мають два українських змагання: «Прайм Ялта Ралі» (АР Крим) та «Ралі Карпати» (Чернівецька та Івано-Франківська обл.)

Для участі в першому етапі відкритого Чемпіонату України з ралі ІХ Галіція – Ворота України – 2012» біли відправлені запрошення 12 країнам Європи.

Контакти: директор «Галіція – Ворота України» Михайло Лойленко (067-692-33-65), координатор ралі Сергій Єженков (067-455-34-44).

Телефон екстренної служби – (096)-979-05-37 (у випадку аварії автомобіля слід терміново повідомити в штаб ралі за вказаним номером).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *