«Океан Ельзи» – «Не твоя війна

|

Гурт «Океан Ельзи» презентував кліп на свою нову пісню «Не твоя війна». Фронтмен групи Святослав Вакарчук пояснив, що головна ідея пісні, яка ховається в назві, є непростою навіть для нього самого.

«Нам, українцям, протягом багатьох століть постійно нав’язують ззовні чиїсь думки, дії та, навіть, війни. Нині настав час, врешті, брати відповідальність та ініціативу на себе», – сказав він.

На думку С.Вакарчука, головна битва – всередині кожного з нас, всередині нашого суспільства. «Адже «твоя війна» – це боротьба з власними комплексами, страхами щось змінити, вплинути на те, що відбувається навколо тебе, не звинувачувати «десь і когось», а брати ситуацію в свої руки. Це – надскладно, та без цього немає успішного майбутнього ні у людини, ні у суспільства, ні у країни», – наголосив С.Вакарчук.

Одним з головних елементів відео «Не твоя війна» є «монета випадкового вибору» з темною та світлою сторонами. Цей образ виник з ідеї режисера зобразити суспільство, яке чекає, а не діє, яке сторонньо спостерігає, в який же бік впаде монета, «пощастить-не пощастить» в черговий раз.

Та в кінці відео, зображена в ньому спільнота все-таки отримує шанс на розвиток й далі все залишається вже в її руках. А монета просто зникає.

Кліп на нову пісню «Океану Ельзи» з’явився на сервісі youtube лише учора, але встиг набрати вже понад 200 тисяч переглядів.

Автор і продюсер пісні – Святослав Вакарчук, режисер відео – Говард Грінхол.

Фото, відео: okeanelzyofficial