ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові на хабарі у 40 тисяч доларів погорів митник

|

Сьогодні ввечері слідчим відділом військової прокуратури Західного регіону України спільно з співробітниками УЗЕ НПУ задокументовано факт дачі хабара заступником начальника Львівської митниці ДФС України В. Шокалом у розмірі 40 тис. доларів США. Митник хотів “відкупитися” від кримінального провадження у ввійськового прокурора Львівського гарнізону майора юстиції В. Савинця. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив Генеральний прокурор України Юрій Луценко, передає кореспондент Львівського порталу.

За словами Юрія Луценка, хабарник В. Шокало на даний час перебував у відряджені та тимчасово виконував обов’язки заступника начальника Івано-Франківської митниці ДФС України.

«В. Шокало запропонував хабар за непритягнення його до кримінальної відповідальності та закриття кримінального провадження В. Савинецем щодо виявлених фактів щомісячних зборів хабарів на митниці, сприяння в просуванні по службі та переміщенні контрабанди через державний кордон України фізичними та юридичними особами», – йдеться у повідомленні генпрокурора.

Також відомо, що гроші передавали у тубусі з-під ірландського віскі, які виявлені і вилучені у повному обсязі під час проведення огляду місця події. Посадовця із митниці затримано.

Варто також зауважити, що спершу Генпрокурор України Юрій Луценко сплутав хабарників та заявив, що гроші вимагав прокурор. Лише над ранок надійшла уточнена інформація для ЗМІ про те, що це саме високосадовець митниці намагався відкупитися від правосуддя.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *