ОСТАННІ НОВИНИ

Рідні безвісти зниклих кіборгів 80-ї бригади звернулися по допомогу Червоного Хреста

|

Родичі безвісти зниклих чотирьох бійців 80-ї десантно-штурмової бригади – кіборгів Донецького аеропорту, звернулися до міжнародних інституцій з прав людини, керівництва Міжнародного комітету Червоного хреста з проханням допомогти у пошуку їх рідних. Відповідну заяву було озвучено на прес-конференції 15 березня.

Йдеться про безвісти зниклих бійців 7-ї роти третього батальйону 80-ї бригади Олександра Бондара, Олександра Кравчука, Юрія Ковальова, Валерія Степанишина.

Як зазначила сестра колишнього полоненого, волонтерка Марія Петришин, завжди є шанс, що ці люди живі.

«Ми ще раз хочемо звернутися до міжнародної спільноти, журналістів, політиків з проханням допомогти вирішити питання допуску місії Червоного хреста до тюрем на окупованих територіях, де, можливо, перебувають ті люди, яких чекають», – зазначила волонтер.

У зверненні зазначається, що на сьогодні родичі не мають повної та підкріпленої доказами інформації, чи живі їхні близькі. Вони вірять, що хлопці живі і, можливо, перебувають у полоні. Просять міжнародні інституції знайти нові можливості, щоб повернути зниклих додому та наголошують: «Чому досі пошук безвісті зниклих є питанням політичним, а не гуманітарним?».

«Ми просимо відмежувати процес пошуку безвісті зниклих від політики. Цим питанням мають займатись суто міжнародні гуманітарні організації із залученням національних неурядових організацій у галузі прав людини та гуманітарній сфері, які діють на принципах міжнародного гуманітарного права та основних стандартах прав людини», – йдеться у зверненні.

Також на прес-конференції був присутній Юрій Кіріченко, брат Олексія Кіріченка, який вже близько 2,5 роки перебуває у полоні і чекає на обмін. Його захопили бойовики 28 серпня 2014 року під час виходу із Савур Могили і зараз утримують у Макіївській в’язниці.

Усі хлопці були призвані на службу у ЗСУ під час мобілізації.

За матеріалами ZIK.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *