ОСТАННІ НОВИНИ

Стали відомі претенденти на здобуття Міжнародної премії Франка

|

Міжнародний фонд Івана Франка завершив прийом наукових робіт на здобуття Міжнародної премії імені Івана Франка. Про це Львівському порталу повідомили у фонді.

Список претендентів на премію у галузі соціально-гуманітарних наук та україністики 2017 року нараховує 20 робіт. Наукові роботи було подано з 16 університетів Австрії, Польщі, України та Ізраїлю. Охоплено 9 наукових дисциплін: право, мистецтвознавство, соціальна антропологія, історія, культурологія, історія релігії, історія України, суспільна географія, психологія. Роботи подано чотирма мовами: українською, англійською, польською та івритом.

Найважливішими критеріями відбору на премію є прозорість, професійна компетентність у своїй галузі та міжнародний рівень наукового дослідження.

Фонд завершив прийом робіт і приступив до формування номінаційних комітетів, до яких увійдуть по троє вчених з різних університетів світу. Вибрані роботи передадуть до Міжнародної експертної ради, яка має вибрати по три кращі монографії і передати на розгляд до Міжнародного журі, яке засідатиме з 23 по 25 червня у Відні. Саме у Відні й буде оголошено лауреатів премії у кожній з номінацій. Нагородження відбуватиметься на батьківщині Каменяра  – у Дрогобичі –  27 серпня, у день народження Івана Франка.

Преміальний фонд премії формується за рахунок благодійних внесків від прихильників спадщини Івана Франка. У 2017 році премія становить півмільйона гривень для двох номінацій.

Із переліком поданих робіт на здобуття премії можна ознайомитися тут.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *