ОСТАННІ НОВИНИ

Українців закликають запалити вогник надії та добра

|

З настанням Різдвяного посту Карітас України розпочинає свою щорічну загальнонаціональну благодійну акцію «Різдвяна свічка», яка проводиться з 2003 року. В черговий раз свічки, зроблені руками підопічних Карітасу – людьми з особливими потребами – принесуть благословенне світло Різдва до осель, а кошти, зібрані під час акції підуть на допомогу сиротам, дітям з малозабезпечених родин та сімей переселенців із зони бойових дій. Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

5

«Завдяки допомозі небайдужих людей, які придбають свічки під час акції, будуть організовані літні табори, діти зможуть мандрувати Україною, розвивати свої здібності у творчих гуртках, у їхнє непросте життя також прийде свято. Кожен, хто у Різдвяну ніч запалить нашу свічку, принесе вогник надії та добра у свою родину, а також зігріє серця дітей, які потребують нашої підтримки. І світло це – особливе, не лише тому, що несе у собі живодайну силу Віфлеємського вогню, а і тому, що створюються свічки руками особливих людей», – йдеться у повідомленні.

6

Всі свічки, які можна буде придбати під час акції, декоруються руками неповносправної молоді – підопічних Львівського Центру дозвілля та соціальної реабілітації для неповносправних молодих людей при Карітасі Львів – та їхніх батьків.

Цікаво, що свічки розповсюджуються по всій Україні та за кордоном – і їхня кількість їхня постійно зростає. Так, для прикладу, у 2010 році було розповсюджено майже 100 000 свічок, а у 2014 – понад  145 000 свічок.

Всі бажаючі мають змогу долучитись до акції, придбавши свічку за символічну ціну у парафіях греко-католицької церкви та представництвах Карітасу по всій Україні. Ваш маленький внесок допоможе принести світло добра і любові до родинної різдвяної вечері, а дітям – сподівання на підтримку, відчуття того, що у світі є добрі люди, готові допомогти, зігріти і підтримати.

Як відомо, традиції різдвяної свічки в Україні вже багато століть – за народними звичаями, на Святвечір на столі обов’язково має горіти воскова свічка, яка уособлює життєдайну силу Віфлеємського вогню, символізує тепло, мир, злагоду і сподівання.  Вважалось, що різдвяна свічка – це символ життя, тому вона завжди мала догоріти до кінця.

Придбати Різдвяну Свічку можна у всіх осередках Карітасу, а також на парафіях УГКЦ по всій Україні та за кордоном.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *