ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина активізує співпрацю із Канадою

|

Голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка та перший заступник голови облради Парасковія Дворянин сьогодні зустрілися із Надзвичайним і Повноважним Послом Канади в Україні Романом Ващуком. Сторони обговорили суспільно-політичну ситуацію в області та реалізацію проектів у рамках двосторонньої співпраці. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

1

На початку зустрічі Олег Синютка подякував в особі Романа Ващука Уряду Канади за підтримку, яку має Україна. «Сьогодні для кожного українця, для кожного мешканця Львівщини це є надзвичайно чуттєво і вагомо», – наголосив очільник області.

Сторони домовилися продовжити існуючий проект створення молочних кооперативів на Львівщині та налагодити співпрацю в галузі овочівництва. Під час розмови також йшлось про сприяння виходу регіональних товарів на ринки Канади. Зокрема, Львівщина заручилась підтримкою Надзвичайного і Повноважного Посла Канади в Україні. Для цього йому нададуть усю необхідну інформацію про підприємства області, котрі готові і мають бажання вийти на канадські ринки.

У контексті співпраці реальних секторів економіки обговорили й можливість створення українсько-канадської бізнес-асоціації, а також навчання українських підприємців технічним регламентам, сертифікації, щоб вони розуміли як це працює на західному ринку і як це можна використовувати.

Говорячи про залучення канадських великих підприємств на терени Львівщини, Олег Синютка повідомив, що ЛОДА підготує свої пропозиції до компаній Канади, які зацікавлені у виході на європейські ринки.

Крім того, сторони обговорили необхідність навчання голів об’єднаних територіальних громад успішному досвіду Канади.

Фото: ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *