ОСТАННІ НОВИНИ

Шпиталізовують людей, що харчувалися у трапезні УКУ

|

За повідомленням Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф протягом 27 жовтня до КЗ ЛОР «Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня» було госпіталізовано 7 (сім) осіб (з них 3 дітей) з симптомами гострої кишкової інфекції. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Департаменту з питань цивільного захисту ЛОДА.

отруєні

За даними медиків час госпіталізації першого пацієнта стався вранці о 05:20.За попередньою інформацією постраждалі харчувались в трапезні Українського Католицького Університету за адресою м. Львів, вул. Козельницька, 2А.

Фахівцями ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України» розпочато епідеміологічне розслідування.

Стан пацієнтів середньої важкості. Потерпілим в стаціонарних умовах проводиться повний комплекс клініко-лабораторних обстежень, надається необхідний об’єм медичної допомоги відповідно до клінічних протоколів.

Протиепідемічні заходи тривають, списки контактних осіб уточнюються.

Водночас за даними правоохоронців,  госпіталізовані – студенти, працівники та відвідувачі учбового закладу, з яких троє дітей віком 5, 10 та 12 років та кухар у той день харчувались у їдальні ВУЗу – їли млинці з м’ясом та курячі крильця. Загалом вісім осіб.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням. Санкція статті передбачає штраф або до трьох років тюрми. Проводиться досудове розслідування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *