ОСТАННІ НОВИНИ

Прикордонники Західного регіонального управління стали найкращими кінологами

|

Прикордонники Західного регіонального управління вибороли перше місце у міжнародних змаганнях з дресирування службових собак. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ДПС України.

802

За результатами змагань VІI Міжнародного чемпіонату з дресирування службових собак, який відбувся на базі Кінологічного навчального центру Держприкордонслужби, що у Великих Мостах на Львівщині, перше місце посіла команда Західного регіонального управління Держприкордонслужби.

Загалом у міжнародних змаганнях,окрім українських прикордонників, взяли участь також 45 колег-кінологів із Білорусі, Молдови та Польщі.

У чемпіонаті проходження кожного з чотирьох  етапів оцінювалось за п’ятибальною шкалою. За кожне виконане завдання учасники отримували певну кількість балів, які в підсумку і мали визначити переможця. Окрім цього, встановлювався часовий ліміт для проходження кожного іспиту, з тією метою, якщо службові собаки спрацюють однаково, то кращою визнається та, яка швидше знайшла учбову закладку.

Друге місце вибороли кінологи із Білорусі, а третє – призове місце посіли військовослужбовці із Північного регіонального управління Держприкордонслужби.

«Схожі зустрічі сприяють підвищенню рівня підготовки як кінологів, так і їх вихованців, а також сприяють обміну досвідом між прикордонниками різних країн та регіональних управлінь. А це, загалом, позитивно впливає на охорону державного кордону», – зазначив начальник Кінологічного навчального центру Держприкордонслужби Валерій Мошора.

Варто зауважити, що чотирилапі є незамінними помічниками прикордонників в охороні державного кордону, адже частка затримань за допомогою службових собак сягає понад 80% у виявленні наркотиків та психотропних речовин, 70% – боєприпасів, вибухових речовин тощо.

На сьогодні у Державній прикордонній службі України використовуються понад тисячу службових собак,  більше сотні інспекторів- кінологів несуть службу разом зі своїми чотирилапими помічниками  у зоні проведення АТО.

З початку 2016 року прикордонники за допомогою службових собак затримали майже 1200 правопорушників, виявили близько 65 кілограмів наркотичних засобів, понад 100 тисяч пігулок психотропної дії, 3,6 кілограмів вибухівки, 158 одиниць зброї, понад 6,3 тисячі боєприпасів та понад півмільйона пачок сигарет вартістю 6,4 мільйони гривень.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *