ОСТАННІ НОВИНИ

У «Львівгазвидобуванні» стверджують, що у них нічого не знайшли

|

В.о. керівника юридичного відділу газовидобувного управління «Львівгазвидобування» ПАТ «Укргазвидобування» Ростислав Стеблецький стверджує, що під час сьогоднішнього, 22 серпня, обшуку на території підприємства правоохоронці «жодних документів не вилучили і жодних претензій до працівників «Укргазвидобування» немає ». Про це він повідомив в коментарі Львівському порталу.

2

«Так, у нас проводили обшук працівники СБУ. Проте в результаті нічого не вилучили», – наголосив Р.Стеблецький.

Як писав Львівський портал, представники СБУ та прокуратури сьогодні, 22 серпня, проводять обшуки на території газовидобувного управління «Львівгазвидобування» ПАТ «Укргазвидобування», що знаходиться у Львові на вулиці Рубчака, 27.

Офіційної позиції силових структур щодо цього поки що немає.

Як повідомляє  ipress.ua ДФС наклала арешт на майно найбільшої в Україні газодобувної компанії “Укргазвидобування” на суму 1,802 млрд грн.

У травні СБУ провела обшук у київському офісі “Укргазвидобування”, а в лютому – в газопромисловому управлінні “Полтавагазвидобування”.

Верховна Рада 5 липня дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт народного депутата Онищенка – головного фігуранта “газової” схеми.

Відзначимо, що під час попереднього розслідування встановлено, що протягом січня 2013-2016 років компанії “Карпатнадраінвест”, “Надра Геоцентр”, “Хас”, у яких були укладені договори про спільну діяльність з “Укргазвидобування”, продавали видобутий газ за заниженою вартістю (по 2,64 тис грн за тисячу кубометрів при ринковій вартості 7,06 тис грн) на товарних біржах “Центр” і “Львівська універсальна”. Покупцями виступали низка пов’язаних ТОВ, які потім реалізовували його підприємствам реального сектора економіки вже за справжньою ціною з невеликою знижкою – 6,9 тис грн.

Суму збитків, завданих державі, оцінюють у 3 млрд грн (більш ніж 1,3 несплаченої ренти і більш ніж 1,6 млрд грн незаконних доходів від перепродажу газу через фіктивні підприємства).

Фото: ipress.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *