ОСТАННІ НОВИНИ

Музичук та Хоу Іфань показали надсучасні шахи

|

Сьогодні, 7 березня, в готелі «Леополіс» чинній шаховій королеві та претендентці на це звання представили унікальний шаховий набір «Босфорські походи». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

шахи (2)

Першою із шахами ознайомилась китаянка Хоу Іфань. Наступними оглянули та зіграли ними Марія Музичук разом із сестрою та мамою.

Відзначимо, що коштовними кубками, створеними на замовлення FIDE Класичним ювелірним Домом «Лобортас», нагороджуються чемпіони світу з шахів й переможці Гран Прі ФІДЕ, переможці міжнародних турнірів з гольфу, хокею, футболу.

Нагадаємо, завтра відбудеться п’ята партія Чемпіонату світу з шахів, перший хід в якій зробить Руслана Лижичко.

Довідка:

Ці шахи мають синхронізовану механічну та електричну систему підняття й опускання шахового поля, під яким знаходиться аркада для  «битих» фігур або всієї партії. У процесі гри або після її завершення, вони повністю ховаються всередину столу. Причому система механіки й електроніки ідеально вміщається в невеликому об’ємі. Систему підйому разом з фігурами поміщено в компактний простір, об’ємом і площею трохи більших розмірів, ніж саме поле, й висотою, трохи більшою від висоти шахових фігур. Винаходом є телескопічний дворамний механізм, у якому розроблено й створено спеціальний вузол, що синхронізує раптове одночасне приведення ручного механічного та електричного приводів, схожий за принципом роботи на коробку-автомат сучасних автомобілів. Відчуття легкості підйому надає телескопічна механіка з противагами. Загальна вага конструкції разом з шахами становить близько 40 кг без підставки столу. При опусканні висувної частини, аби уникнути наїзду механізму на нерівно розташовану в арці шахову фігуру або неприбрані з критичної площини столу пальці рук, створена подвійна система захисту, що складається з електронних датчиків, які негайно зупиняють рух механізму, а також пружинної рамки, що страхує від неспрацювування електронного захисту.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *