ОСТАННІ НОВИНИ

Українські пивоварні обіцяють зупинити продаж алкоголю дітям

|

Українські пивовари об’єднали зусилля в боротьбі проти продажу пива неповнолітнім. В рамках ініціативи був знятий ролик, який привертає увагу до цієї проблеми. Про це Львівському порталу повідомили організатори.

2d411a3fbe60d2a64105f0f0d314ce3d

Компанії пивоварної галузі – «САН ІнБев Україна», Carlsberg Ukraine та Efes Ukraine – за підтримки галузевої асоціації «Укрпиво» ​​підписали Меморандум «Про наміри розвивати партнерство та вживати заходів із профілактики продажу пива неповнолітнім». Текст Меморандуму передбачає правила для всіх учасників торгового ланцюжка: пивоварів та продавців у торгових точках. Ініціативу також підтримали представники міжнародних та національних роздрібних торгових мереж – «МЕТРО Кеш енд Кері Україна» і VARUS.

Меморандум було підписано напередодні «Всесвітнього дня відповідального споживання пива», метою якого є розвиток культури відповідального продажу та споживання пива. Вперше в історії найбільші світові пивоварні компанії об’єднали свої зусилля для проведення спільної соціальної ініціативи. Заходи заплановані у 62 країнах. Включно із Україною, яка є одним з фокусних європейських ринків.

Статистика Всесвітньої Організації Охорони Здоров’я свідчить, що питання вживання алкоголю підлітками актуальне у багатьох країнах. Медики всього світу серйозно стурбовані такою ситуацією, оскільки вживання алкоголю може значно вплинути на життя та здоров’я неповнолітніх. На думку експертів, встановлення мінімального віку для придбання та споживання алкоголю є ефективним способом зменшення масштабів можливої шкоди для здоров’я неповнолітніх. В Україні законодавчо визначені правила, що забороняють продаж пива та інших алкогольних напоїв особам до 18 років.

Представники найбільших пивоварних компаній світу переконані, що вирішення цієї проблеми можливе за умови ефективної співпраці трьох зацікавлених сторін: виробників, продавців та усіх членів суспільства, які є споживачами.

Виробники пива визнають, що питання доступності алкоголю неповнолітнім все ще залишається відкритим. І наголошують, що для його вирішення потрібні зусилля не лише соціально відповідальних пивоварів, але й усіх членів суспільства. Пивовари переконані, що свідома громадянська позиція українців стане першим кроком на шляху до єдиної мети – формування культури відповідального споживання в Україні.

Нагадаємо, що у Верховній Раді зареєстрували законопроект, який строго контролюватиме продаж алкоголю вночі. 16 липня 2015 року помічники народного депутата Ігоря Васюника спільно з активістами Львівського молодіжного клубу провели рейд нічними магазина Львова щодо порушення заборони продажу алкоголю вночі.

Фото: klyuch.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *