Порошенко розповів скільки зброї потрібно Україні, щоб стримувати російську агресію

|

Порошенко ru.tsn.ua

Президент України Петро Порошенко заявив, що Україна потребує 1 тисячі 240 протитанкових ракетних комплексів Javelin для стримування російської агресії. Про це Порошенко сказав в інтерв’ю виданню The Wall Street Journal, пише УНІАН.

«Ми потребуємо тільки 1 тис. 240 ракетних комплексів Javelin, і це є цілком справедливо», – відзначив Порошенко, відповідаючи на питання про зброю, яка необхідна українській армії, щоб стримувати подальшу агресію Росії та підконтрольних їй терористів.

Порошенко нагадав, що у 1994 році, відповідно до Будапештського меморандуму, Україна відмовилась від 1 тис. 240 ядерних боєголовок, і саме тому ця цифра має особливе значення.

«Україна добровільно відмовилась від свого ядерного арсеналу, і в обмін на це Сполучені Штати Америки та Велика Британія… пообіцяли гарантувати нам суверенітет та територіальну цілісність», – сказав глава Української держави.

Водночас Порошенко наголосив, що “ми не вимагаємо, щоб британські, американські або французькі солдати прибули сюди та воювали за нас. Ми це робимо власними зусиллями, сплачуючи найважчу ціну – життя моїх солдатів”. “Ми потребуємо солідарності”, – заявив Порошенко.

Порошенко, звертаючи увагу на щоденні обстріли бойовиками українських бійців та мирних жителів, зазначив, що кількість загиблих на Донбасі цивільних та військових вже наближається до 9 тис. осіб.

Фото: u.tsn.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *