Крім мінометів бойовики почали застосовувати протитанкові ракети

|

В зоні антитерористичної операції тривають обстріли українських позицій із озброєння, що згідно Мінських домовленостей мало бути відведено від лінії розмежування ще на початку березня. Про це Львівському порталу повідомили у прес-центрі АТО

Так, учора о 5.05, 12.00, 13.10 та 13.40 російсько-терористичні угруповання завдали ударів зі 122-міліметрової артилерії по українських позиціях в районі Авдіївки. Також в 12.00 та 12.10 ворог бив по цьому населеному пункту з танків. 

Крім того, на Донецькому напрямку під обстріли з мінометів потрапили позиції неподалік шахти Дутовка, та знову ж таки Авдіївки. 

На Маріупольському напрямку по селищу Широкине злочинці шість разів били зі 120-міліметрових мінометів та три рази з протитанкових керованих ракет. 
На Артемівському напрямку зі стрілецької зброї бойовики обстріляли селища Луганське, Ленінське, Шуми. 

Загалом, з 5 ранку до 19.00 години вечора противник 32 рази порушив режим тиші. 

Суворо дотримуючись мирних домовленостей, військовослужбовці сил АТО вогонь відкривають лише у відповідь. З нашого боку використовується озброєння, відведення якого не передбачено Мінськими угодами, і лише у випадках, коли є пряма загроза життю наших бійців.

Ілюстрація: Reuters